Carpaal tunnel syndroom

Met de komst van de Phystrac bij Adphys is een operatie bij mensen met het Carpaal tunnel syndroom (CTS) in 80 procent van de gevallen niet meer nodig. De Phystrac is een apparaat dat via een band om de pols trekt aan de onderarm, terwijl elleboog en onderarm middels banden op de juiste plaats worden gehouden. Deze tractie geschiedt volgens een uitvoerig getest protocol. Tal van internationale onderzoeken hebben de effectiviteit van de risicoloze en pijnloze behandeling bevestigd.

Cliënten kunnen, indien mogelijk, direct met het apparaat aan de slag, zodra de eerste tekenen van carpaal tunnel syndroom zich aandienen. In het overgrote deel van de gevallen zijn de klachten na twaalf behandelingen volledig verdwenen. De behandeling valt onder de vergoeding voor fysiotherapie.

carpaal-tunnelsyndroom-2
carpaal-tunnelsyndroom-3

Carpaal tunnel syndroom wordt in de regel veroorzaakt door druk op de mediaanzenuw, iets boven het polsgewricht. Het syndroom kan worden veroorzaakt door letsel of repeterende werkzaamheden, zoals typen. Ongeveer 10 procent van de bevolking krijgt te maken met CTS. Vrouwen lopen daarbij een aanzienlijk groter risico dan mannen.

Wanneer je het gevoel hebt dat je hand pijnlijk inslaapt, kan dat een eerste waarschuwingssignaal zijn. Je kunt het voelen tot bovenin je arm en bij je nek en schouder. Andere verschijnselen die op carpaal tunnel syndroom wijzen, zijn een doof en stijf gevoel, een zwelling, krachtverlies of een tintelend, brandend gevoel in de vingers.

Wil je meer weten over de Phystrac, neem dan een kijkje op www.cont-ex.nl.

Online afspraak plannen

Wilt u uw Online Afspraak plannen? Wilt u eerst overleggen of een vraag stellen? Neem gerust telefonisch contact met ons op via 030-8802848 of via onderstaand formulier.

Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.


    down_button_white_blue

    Specialisten