Lombok BOFT

Een meisje van 12 jaar: “Ik kwam 3 maanden geleden bij Herma, de leefstijlcoach, omdat ik overgewicht had. Ik ben meer buiten gaan spelen, ik ben op zoek gegaan naar een sport en heb meer water gedronken. Nu ben ik al slanker want ik kan m’n tenen weer zien als ik onder de douche sta!”

Heeft u twijfels over het gewicht van uw kind of heeft uw kind overgewicht of obesitas, dan is het raadzaam om een afspraak te maken bij uw huisarts of bij de jeugdgezondheidszorg.

copd1
haptonomie

Waarom?

Bij overgewicht/obesitas op jonge leeftijd is er en grotere kans om op latere leeftijd suikerziekte, hart- en vaatziekten of gewrichtsklachten te krijgen. Kinderen met overgewicht/obesitas hebben meer kans dat ze gepest worden, hebben vaker een laag zelfbeeld en ze hebben vaker gezondheidsklachten zoals pijnlijke gewrichten, slechte conditie en hoge bloeddruk. Daarom is het belangrijk om iets aan het overgewicht of de obesitas te doen.

Lombok BOFT?
Met de ondersteuning van de Lombok BOFT!-aanpak is het mogelijk om het overgewicht of de obesitas te verminderen, je prettiger te voelen en gezondheidswinst op de lange termijn te krijgen. Het hele gezin profiteert van deze aanpak.

Hoe?

In het gezondheidscentrum Lombok werken we volgens een verwijsprotocol voor kinderen met overgewicht/obesitas. De JGZ of huisarts bepaalt de BMI (Body Mass Index) door lengte en gewicht te meten. Bij overgewicht en obesitas wordt doorverwezen naar huisarts of kinderarts om te kijken of er risicofactoren zijn (suikerziekte, hart- en aatziekten of andere ziekten). Afhankelijk daarvan wordt u doorverwezen naar de kinderfysiotherapeut/leefstijlcoach die samen met u een plan van aanpak maakt. Mogelijk wordt u doorverwezen naar een dietist, gedragsdeskundige, het opvoedbureau, sportclub, ClubFitUtrecht of Fitkids. Uw kind en gezin worden gedurende twee jaar begeleid door de leefstijlcoach, het eerste half jaar intensief, daarna steeds minder intensief. Het doel is gezondheidswinst voor uw kind en gezin door gezond eten en gezond bewegen. Veranderen van gewoontes is niet gemakkelijk, maar wel mogelijk!!

Voor meer informatie of een afspraak maken:

Kinderfysiotherapeut/leefstijlcoach: Herma Dorresteijn , 030-8802848

Knieklachten
down_button_white_blue

Specialisten

Herma Dorresteijn