Wat is echografie?

Tijdens het maken van een echo worden weefsels zoals pezen, spieren, slijmbeurzen en banden in beeld gebracht. Echografie werkt middels geluidsgolven die we niet kunnen horen. De echokop wordt op de huid geplaatst in de buurt van het aangedane weefsel. Vervolgens worden de geluidsgolven verstuurd en weer ontvangen. De geluidsgolven worden door de verschillende weefsels in het lichaam op een verschillende manier gereflecteerd. Op deze manier kan de echografist de verschillende weefsels in het lichaam in beeld brengen en beoordelen.

Waarom gebruikt de fysiotherapeut echografie?

De fysiotherapeut gebruikt de echo als aanvullend onderzoek naast het lichamelijk onderzoek. De echo wordt gebruikt om schade aan weefsels aan te tonen of uit te sluiten. Op deze manier weet de fysiotherapeut nog beter wat voor behandelplan er nodig is om u zo snel mogelijk van de klachten af te helpen.

Online afspraak plannen

Wilt u uw afspraak plannen of wilt u eerst overleggen of een vraag stellen? Neem gerust telefonisch contact met ons op via 030-8802848 of via onderstaand formulier.

Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

echo

Bij wat voor klachten maakt de fysiotherapeut een echo?

De fysiotherapeut kan besluiten een echo te maken bij:

 • Spierblessure
 • Peesblessure
 • Slijmbeursontsteking
 • Verrekking gewrichtskapsel of gewrichtsbanden
 • Bekkenklachten


  down_button_white_blue

  Specialisten

  Hidde Mutters