Nieuwe beweegnorm 2017

Geplaatst door Adphys

 

Bewust zelf blijven bewegen
In Nederland worden de nieuwe beweegrichtlijnen gehaald door ongeveer 45 procent van de kinderen, volwassenen en ouderen. De uitdaging is om een blijvende verandering in beweeg- en zitgedrag te realiseren. Met het oog op het grote belang voor de volksgezondheid adviseert de gezondheidsraad de minister om in te zetten op interventies om blijvend meer te bewegen. KNGF onderschrijft dit advies en levert, als vereniging van fysiotherapeuten, graag een bijdrage aan de uitvoering ervan.

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
En: voorkom veel stilzitten.
Deze beweegrichtlijn is een minimumrichtlijn om mensen die weinig actief zijn te motiveren in beweging te komen. Mensen die aan deze richtlijn voldoen kunnen door meer te gaan bewegen verdere gezondheidswinst behalen.

Voor kinderen van vier tot en achttien jaar geldt de volgende beweegrichtlijn:

Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
Doe minstens elke dag een uur aan matig intensieve inspanning. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
Doe minstens driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten.
En: voorkom veel stilzitten.

voor meer informatie ga naar deze link:

https://www.kngf.nl/actueel/nieuws/2017/augustus/nieuwe-beweegrichtlijn.html