Wat is schouderpijn?

Schouderpijn is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. Door de schouder zo’n complex gewricht is, kan deze zoveel en gemakkelijk bewegen. Echter is de schouder hierdoor ook snel gevoelig voor problemen in het bewegen. Pijn in de schouder gaat vaak gepaard met bepaalde beperkingen in het dagelijks leven. Zo zal het bewegen minder makkelijk gaan en daardoor kunt in activiteiten zoals sporten, werken en slapen beperkt raken. 

Schouderklachten hebben doorgaans een slecht beloop in de tijd. Daarom is het van cruciaal belang om op tijd een fysiotherapeut in te schakelen. 

De fysiotherapeut zal u onderzoeken door middel van een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Daarbij kan eventueel gebruik gemaakt worden van echografie om de diagnose te bevestigen.

Schouderpijn

Behandeling

De behandeling van schouderpijn bestaat uit een combinatie van mobilisaties, spiertechnieken en een schema met verschillende oefeningen. Fysiotherapie kan in veel gevallen een operatie aan de schouder uitstellen en soms zelfs helemaal voorkomen.

Voorbeelden van klachten die schouderpijn kunnen veroorzaken zijn:

  • Instabiliteit
  • Frozen shoulder
  • Slijmbeursontsteking schouder
  • Peesontsteking schouder
  • Impingement / inklemming
  • Revalidatie na een operatie.

Onze therapeuten hebben verschillende scholingen gevolgd met betrekking tot schouderklachten. Op deze manier bieden wij de hoogste kwaliteit zorg om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen.

Wilt u meer informatie over schouderpijn hebben, dan kunt op de site hierhebikpijn.nl kijken.

Specialisten