Fysiotherapie aan huis en ouderenzorg

Soms zijn patiënten fysiek niet in staat om zelfstandig naar de praktijk te komen voor fysiotherapie. Het is dan mogelijk om via de huisarts een verwijzing voor fysiotherapie aan huis te krijgen, waarmee de fysiotherapeut voor de behandeling naar uw woonadres komt. Zodoende kunt u toch de juiste zorg op de juiste plek krijgen. De fysiotherapeut zal eventuele oefenmaterialen mee kunnen nemen om thuis toch een goede behandeling te kunnen verzorgen. Samen kan er dan ook gekeken worden naar eventuele knelpunten in de woning en of het nodig is om een ergotherapeut of andere hulpverlener in te schakelen.

Valpreventie

Ieder jaar belanden 105.000 mensen van boven de 65 jaar op de spoedeisende hulp na een val. De gevolgen van een val zijn vaak erg groot. Zo is de zelfredzaamheid na een val vaak veel minder, neemt de kwaliteit van leven af en wordt thuis blijven wonen soms lastig. Daarom is het van groot belang om in sommige gevallen valpreventie in te zetten, om het risico op een val te verminderen. De fysiotherapeut zal samen met u uw woning bekijken om de risico’s op een val te minimaliseren. Daarnaast zal u met de fysiotherapeut een oefenprogramma volgen gericht op balans en kracht, zodoende wordt geprobeerd het lichaam stabiel en sterker te maken.

Maak online een afspraak en plan Fysiotherapie aan huis en ouderenzorg in!

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec varius sagittis tortor nec vulputate. Phasellus at mi ut dui efficitur condimentum at iaculis velit."

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Gespecialiseerde therapeuten:

elli

Elli van Leeuwen

Fysiotherapeut
Bekkenfysiotherapeut
cor

Cor Zagers

Algemeen fysiotherapeut
Hart- vaat- en longrevalidatie