Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie, wanneer geschikt voor uw kind?

Kinderfysiotherapie is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar met een achterstand in de bewegingsontwikkeling of bewegingsvaardigheden. Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met een beperking in het bewegen of met een motorische achterstand.

De kinderfysiotherapeut werkt samen met uw kind en eventueel met ouders en leerkrachten om het kind beter te laten functioneren. Zo kan uw kind weer meespelen op school of heeft het kind meer succes bij sporten.

De behandeling door de kinderfysiotherapeut bestaat voornamelijk uit bewegingstherapie. Daarbij leert uw kind de motorische vaardigheden te verbeteren en ontwikkelen. Dit gebeurt op een manier die aansluit op de belevingswereld en de verwachting van uw kind.

Daarnaast ondersteunt en informeert de kinderfysiotherapeut de ouders, zodat deze hun kind kunnen steunen in de ontwikkeling van de lichamelijke vaardigheden.

Maak online een afspraak en plan je kinderfysiotherapie behandeling in!

Waarom kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij kinderen met een vertraagde of afwijkende bewegingsontwikkeling. Deze afwijking kan het gevolg zijn van een lichamelijk of geestelijke aandoeningen, maar ook door een tekort aan motorische ervaring. Door een vertraagde bewegingsontwikkeling kan het kind belemmerd worden om optimaal te participeren in hun leefwereld. 

De kinderfysiotherapeut onderzoekt uw kind en houdt daarbij rekening met de leeftijd en ontwikkelingsfase van uw kind. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de aandoening en de omgevingsfactoren die een rol kunnen spelen. 

Na het onderzoek wordt in overleg met de ouders en het kind een behandelplan op maat gemaakt. Gedurende de behandeling zullen regelmatige evaluaties plaatsvinden, om het behandelplan eventueel bij te sturen.

De eerste 18 behandelingen kinderfysiotherapie worden vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering. Bij baby’s van 0-2 jaar wordt kinderfysiotherapie aan huis gegeven in Utrecht West, Utrecht Lombok en Utrecht Oog in Al.

Wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie, kijk dan op de site van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis ullamcorper ex. Quisque tempus ligula sagittis maximus fringilla. Duis mattis sodales arcu, quis blandit nisl aliquam sed. Aliquam vitae sem velit. Nunc dictum sit amet libero id lacinia. Maecenas luctus varius orci, nec fringilla odio luctus vitae. Etiam in eleifend erat, vitae commodo lectus."

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Gespecialiseerde therapeut:

herma

Herma Dorresteijn

Kinderfysiotherapeut