Fysiotherapie

Dat bewegen niet vanzelfsprekend is, besef je pas wanneer je ergens last van krijgt. Adphys weet daar alles vanaf: wij behandelen cliënten met klachten op het gebied van hun dagelijkse beweging. We werken daarbij aan herstel óf het voorkomen van ergere klachten.

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. De variëteit aan klachten is groot. Zo kampen cliënten met klachten wegens een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging, een sportblessure, een onjuiste werkhouding of gewoon een ouder wordend lichaam. Als fysiotherapiepraktijk adviseren, behandelen en begeleiden wij cliënten, zodat ze hun dagelijkse leven zo goed mogelijk kunnen voortzetten.

Afhankelijk van je situatie kun je terecht in onze praktijk of bezoekt de fysiotherapeut je in je persoonlijke omgeving. Een behandeling duurt gemiddeld een half uur. Tijdens de eerste afspraak inventariseert de fysiotherapeut je klachten. Dit vormt de basis voor het maatwerk behandelplan, dat we samen met jou opstellen.

fysiotherapie1
Manuele therapie nekklacht

In de regel is oefentherapie een belangrijk onderdeel van de behandeling. De therapie is onder meer bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en de spierkracht te vergroten. Ter ondersteuning kan de fysiotherapeut ook gebruikmaken van massage en fysiotechniek. Een ander element van de behandeling bestaat uit oefeningen die je thuis doet.

Binnen de fysiotherapie kennen we verschillende erkende specialisten. Dat zijn onder meer de manueel therapeut, de kinderfysiotherapeut, de sportfysiotherapeut, de fysiotherapeut en de bekkenfysiotherapeut. Daarnaast zijn er fysiotherapeuten die zich hebben toegelegd op de erkende deelgebieden van psychosomatiek, lymfologie, hart- en vaatziekten.

Hoe kom je bij de fysiotherapeut

Een verwijsbrief voor fysiotherapie is niet nodig. Als je besluit rechtstreeks naar ons te komen, dan voeren wij een screening uit om vast te stellen of je bij ons op het juiste adres bent. Zo niet, dan zullen wij je naar de huisarts verwijzen. Een verwijzing/machtiging is wel noodzakewlijk wanneer je door de huisarts of medisch specialist verwezen bent of wanneer je aan huis moet worden behandeld.

Wie betaalt de behandeling

Fysiotherapie word vergoed van uit de aanvullende verzekering. Kijk in je polis hoeveel behandelingen je per jaar vergoed krijgt.

down_button_white_blue

Specialisten

Elli van Leeuwen

Marijn Didderen

Cor Zagers

Hadassa de Velde Harsenhorst

Barbara de Muinck

Meld je aan of neem contact met ons op