Sportfysiotherapie

Tegenwoordig word iedereen gemotiveerd om te gaan sporten. Sporten is gezond en goed voor het menselijk lichaam. Sportfysiotherapie richt zich op de sportende persoon, waarbij de nadruk ligt op het herstellen van blessures en een hoger niveau behalen. Sport zorgt ervoor dat we ons fitter gaan voelen, meer energie krijgen en ook nog eens op gewicht blijven. Doordat we meer gaan sporten ontstaan er ook meer blessures, dit is natuurlijk heel vervelend! Voor dergelijke blessures kan sportfysiotherapie uitkomst bieden.

Knieklachten
Sportfysiotherapie

Werkwijze

De sportfysiotherapeut bekijkt de beweging die de sporter heeft uitgevoerd tijdens de sport om te zien hoe de blessure is ontstaan. Daarnaast zal de sportfysiotherapeut met fysieke testen en metingen de blessure in kaart brengen. Op basis hiervan word een trainingsschema op uw niveau samengesteld samen met de sportfysiotherapeut. Het evalueren van het trainingsschema gebeurt bij aanvang van elke behandeling, om te zorgen dat er altijd het gewenst resultaat nagestreefd word.

Behandeling

De behandeling van de sportfysiotherapeut bestaat vaak uit training. Deze training bestaat uit drie verschillende fases. In de eerste fase is het belangrijk dat het weefsel zich gaat herstellen. Hiervoor krijgt de sporter een aangepast trainingsschema wat er voor zorgt dat je in beweging blijft zodat er een optimaal herstel kan plaatsvinden. In de tweede fase is het belangrijk dat de sporter functioneel gaat trainen zodat de klachten in je dagelijkse bezigheden tot het minimum worden beperkt. In de derde fase ga je sportspecifiek trainen, dit houdt in dat je specifieke oefeningen krijgt die passen bij de sport die je graag weer wil uitoefenen.

Voor de meest voorkomende sportblessures kunt u op gezondheidsnet kijken!

down_button_white_blue

Specialisten

Tay Tayeb

Meld je aan of neem contact met ons op