Sportfysiotherapie

Tegenwoordig word iedereen gemotiveerd om te gaan sporten. Sporten is gezond en goed voor het menselijk lichaam. Sportfysiotherapie richt zich op de sportende persoon, waarbij de nadruk ligt op het herstellen van blessures en een hoger niveau behalen. Sport zorgt ervoor dat we ons fitter gaan voelen, meer energie krijgen en ook nog eens op gewicht blijven. Doordat we meer gaan sporten ontstaan er ook meer blessures, dit is natuurlijk heel vervelend! Voor dergelijke blessures kan sportfysiotherapie uitkomst bieden.

Werkwijze

De sportfysiotherapeut analyseert de beweging die de sporter uitvoert tijdens het sporten. Zo kan de fysiotherapeut analyseren hoe een blessure is ontstaan. Daarnaast zal de sportfysiotherapeut met verschillende fysieke testen en metingen de blessure verder in kaart brengen. Op basis van deze analyse zal de sportfysiotherapeut met u een behandelplan opstellen. Bij aanvang van elke behandelsessie zal de therapeut dit plan met u evalueren, om te zorgen dat er altijd richting het juiste resultaat gewerkt wordt.

Maak online een afspraak en plan je sportfysiotherapie behandeling in!

Behandeling

De behandeling van de sportfysiotherapeut bestaat vaak uit een vorm van training en oefentherapie. Deze therapie bestaat globaal gezien uit drie verschillende fases. In de eerste fase is het belangrijk dat het weefsel zich gaat herstellen. Hiervoor krijgt de sporter een aangepast trainingsschema wat er voor zorgt dat je in beweging blijft zodat er een optimaal herstel kan plaatsvinden. In de tweede fase is het belangrijk dat de sporter specifiek gaat trainen zodat de klachten in je dagelijkse bezigheden tot een minimum worden beperkt. Dit terwijl er al al goed richting het hervatten van sport gewerkt kan worden. In de derde en laatste fase ga je sportspecifiek trainen, dit houdt in dat je specifieke oefeningen krijgt die goed aansluiten bij de sport die je graag weer wilt uitoefenen.
Voor de meest voorkomende sportblessures kunt u op gezondheidsnet kijken!

Gespecialiseerde therapeut:

tay

Tay Tayeb

Algemeen fysiotherapeut
hidde

Hidde Mutters

Algemeen fysiotherapeut